Mariehønen er en integreret institution som ligger i landlige omgivelser og alligevel tæt på brugsen, parken og hallen.  Vi har en dejlig vuggestuegruppe, hvor vi deler børnene op i små og store frø. Ligeledes har vi en skøn børnehave, hvor børnene er tilknyttet grupper: ”Spirer, knopper og rødder”, hvor børnene er alders eller relationsmæssigt delt op. I dagligdagen er vi samlet i grupperne i gruppetid eller på tur og om eftermiddagen gør vi brug af vores skønne legeplads og eller funktionsopdelte rum. Fagligt arbejder vi sammen som et hus og gør meget ud af at børnene lærer alle voksne og børn af kende, således at de er trygge i hele deres institutionsliv.Pædagogisk står vi for, at alle børn skal have mulighed for at lære ud fra deres udviklingsniveau. Børnefællesskaber prioriteres højt, da alle børn har noget at tilbyde et fællesskab og vi arbejder med børnenes ressourcer fremfor begrænsninger. Vi deler børnene op i grupper efter alder eller relationer og der vil altid være en primærpædagog tilknyttet ens barn. Vi er et hus som sætter værdi i, respekt, åbenhed, anerkendelse og læring i et tæt samarbejde mellem hjem og institution.


Vi har en fantastisk legeplads, hvor der både er mulighed for at spille fodbold, klatre, cykle, lege gemmelege, klatre, gynge og lege i sandkasse og hvor der er rig mulighed for motorisk udfoldelse. Den byder på gode beplantningssteder, hvor børnene har mulighed for at lege med ro til fordybelse i det åbne rum.Vi arbejder med princippet fra jord til bord, hvor vi i køkkenhaven dyrker og høster vores egne grøntsager som vi inddrager i børnenes måltider, så længe de er modne.


Forældrerådet er meget aktiv og involveret i Mariehønens liv. Udover forældrerådsarbejdet arrangeres forældrekaffe ca. hver anden måned i snit. Vi har en årlig arbejdsdag og sommerfest og Jul i Skovmarie som forældrerådet også arrangerer. Vi har forældrerådsmøde ca. 4 gange årligt hvor vi har spændende debatter omkring institutionslivet og hvor vi planlægger de ovenstående aktiviteter. Derudover har vi nogle meget engagerede forældre.


Vi samarbejder med idrætsforeningen og bruger Østermariehallen både til små og store i løbet af året. Her kan børnene boltre sig og gøre brug af de mange redskaber. En del af børnene fra Mariehønen går også til gymnastik i deres fritid og vil derfor rigtig gerne vise og fortælle, hvad de har lavet sidst.

Vi benytter lokalområdet aktivt omkring os. Vi har ofte en lille gruppe børn med oppe at handle, vi tager på ture i parken og området i og omkring Østermarie. Til dette bruger vi vores Christaniacykler til de lidt mindre børn. Til jul har vi et godt samarbejde med præsten.

Vi er der udover med til at pynte op på torvet til påske og jul.
Vi har et skønt sted der kaldes Skovmarie som er en fin lille hytte tæt ved siden af Østerlars. Der kan vi tage bussen hen til og være i fred og ro og undersøge. Vi bruger hytten hele året, men i perioder mere end andre. Det er også her forældrerådes julekomsammen, holdes, som altid er den sidste lørdag i november, for at skove juletræer til Mariehønen


Hvis I har lyst til at vide mere så klik her: Østermarie børnehus Mariehønen, hvor der er link til vores hjemmeside eller kom gerne forbi.


ostermarie.dk © 2018 • webmaster: steffen.gerdes@aspevej.dk